V tomto školním roce u nás studuje 44% mimopražských žáků. Škola nemá vlastní internát, avšak žáci mají možnost využít široké nabídky internátů jiných škol. Chlapcům nabízíme ubytování např. v domově mládeže v Praze 10, Na Třebešíně 2299. Další možností ubytování pro žáky, kteří nemohou do školy dojíždět, jsou domovy mládeže v Praze 4 – Ohradní 57 a Vrbova 1233.

Ubytování v těchto domovech lze poskytnout pouze na základě podané písemné přihlášky nebo e-přihlášky. U nezletilých uchazečů musí podat přihlášku rodič/zákonný zástupce. O přijetí k ubytování rozhoduje ředitel domova mládeže. O víkendech se ubytování v domovech neprovozuje.

Domov mládeže pro chlapce poskytuje ubytování, stravování a výchovnou činnost. Je cca 10 minut chůze (nebo 3 stanice autobusem) od stanice metra Želivského.

Žáci jsou ubytováni ve třílůžkových pokojích a dva tyto pokoje tvoří jednu obytnou buňku, jejíž součástí je předsíň se skříněmi, umývárna, WC a sprchový kout. Každý žák má k dispozici válendu, skříňku na lůžkoviny, poličku na učební pomůcky, pracovní stůl a lampičku. Dále je na každém patře klubovna s TV.

V domově mládeže jsou k dispozici dvě učebny, herna, knihovna a posilovna. Žáci mohou rovněž využívat tělocvičnu, bazén a venkovní víceúčelové hřiště s umělým povrchem. V případě zájmu mohou naši žáci či jejich rodiče další podrobné informace získat na této stránce nebo e-mailem od vedoucí vychovatelky ricicova@trebesin.cz nebo telefonicky na tel.: 222 355 888, 775 706 962.

Pro mimopražské žáky a žákyně je zde domov mládeže, který se nachází v klidné lokalitě Prahy 4, jež Vám poskytne soukromí a pohodu. Domov mládeže je školské zařízení, které studujícím středních odborných učilišť, středních škol a vyšších odborných škol zajišťuje ubytování a výchovně vzdělávací činnost. Domov mládeže se nachází v klidné části Michle, odkud je velmi dobré spojení MHD autobusy k metru Kačerov a Budějovická nebo tramvají k metru Muzeum či na Smíchov. V případě zájmu mohou naši žáci či jejich rodiče další podrobné informace získat na této stránce nebo e-mailem sou_domov@volny.cz nebo telefonicky na tel.: 241 481 221, 604 804 422.

Domov mládeže poskytuje ubytování pro chlapce i děvčata ve třílůžkových pokojích. Provoz domova mládeže je nepřetržitý, žáci, kteří mají výuku nebo zájmové aktivity v Praze i v sobotu nebo v neděli, mohou v domově mládeže zůstat.

Z hlediska dopravy je poloha tohoto domova mládeže pro ubytované výhodná. Do 15 minut se autobusem dostanou na stanici metra „C“ Kačerov. V případě zájmu mohou naši žáci či jejich rodiče další podrobné informace získat na této stránce nebo e-mailem pfridrichova@zelenypruh.cz nebo telefonicky na tel.: 778 962 167.